Onze diensten voor bedrijven en industrie

Croes biedt u een ruim gamma aan diensten aan voor bedrijven en industrie zoals afbraakwerken, grondwerken, grondstabilisatie en meer. Wij werken samen met de grootste aannemers in Vlaanderen en Wallonië. Alle werken verlopen in samenspraak met de architect en de bouwheer. We denken mee met het project zodat er efficiënt, vooruitziend en kostenbesparend kan gewerkt worden. Dankzij ons ruim aanbod aan diensten kunnen we projecten van A tot Z uitvoeren.
U krijgt een aanspreekpunt. We hebben verantwoordelijkheidszin en voorzien ook een vlekkeloze na-service.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of een gratis offerte.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer info.

Vraag uw offerte aan

Project info

Verwoestende brand

Op 2 Februari legde een hevige brand de 3 hectare loodsen van de Mechelse Veilingen in as. Maar liefst 140 brandweermannen moesten de vlammenzee onder controle zien te krijgen. 50.000 houten paletten, 1,4 miljoen plastic kisten en 1,1 miljoen kartonnen doezen moesten eraan geloven. De schade loopt in de miljoenen euro's.

Asbest

In totaal moesten 7 loodsen uiteindelijk gesloopt worden. Croes kreeg de opdracht dit uit te voeren. Verscheidene machines werden ingeschakeld. Maar liefst 2000ton asbesthoudend afval werd verwijderd dat overal gespreid lag op de grond. Wrijfmonsters moesten de vloerplaat asbestvrij verklaren.

Project info

Van station tot klein dorp
Voor deze werken werd er beroep gedaan op het machinepark van Croes om de gigantische bouwput uit te graven. Bedoeling is dat hier achter het stationscomplex van Leuven uiteindelijk een klein dorp tot stand komt met winkels, appartementen, hotels, zakencentra,...

Onderaan enkele cijfers op een rij gezet:
  • 125.000m³ uitgegraven en afgevoerd
  • 13,5m diep, 350m lang en 25m breed was de afmeting van de bouwput 
  • 1 dumper, 2 graafmachines Cat325 en 1 kraan met lange giek (21m) samen met verschillende vrachtwagens werden hiervoor ingeschakeld
  • 6 maanden duurden onze werken

Verlenging start-en landingsbaan Bierset

Project info

Gevoelige uitbreiding
Een sterk aantal toenemende vliegreizigers dwong de Luikse luchthaven Bierset om uit te breiden in Augustus 2005. De start -en landingsbaan werd gevoelig uitgebreid met 50 meter. Tevens werd ook van de gelegendheid gebruikt gemaakt om een deel van de piste te herstellen.

Zes weken tijd
De firma JMV vertrouwde de betreffende grondwerken, afbraakwerkzaamheden inclusief het breken van beton ter plaatse, de fundering -en stabilisatiewerken toe aan de firma's Croes en Recom.
Een doorgedreven voorbereiding, een perfecte organisatie en uitvoering was nodig om dit te klaren binnen de opgegeven zes weken tijdspanne. Maar liefst 50.000 euro boete per dag stond er namelijk op het spel bij het overschrijden van de limiet.

Onderaan een opsomming van de markantste feiten:

  • 70.000m² beton opbreken en vermalen
  • 26.000m³ aanvulling met gekalkte grond voor de verlenging van de piste
  • 22.800m² aanvoer steenslag voor onderfundering
  • 30 medewerkers tegelijk werkten aan deze opdracht

Uw partner voor afbraakwerken en grondwerken in Limburg, Vlaams-Brabant & Luik